Ons kantoor

Mission statement

Notarissen Snyers en van Hek hebben als motto “de notaris luistert, geeft raad en tekent mee!”. Zij zullen vooreerst goed luisteren naar de wensen en bekommernissen van de cliënt. De cliënt actief beluisteren is immers de eerste stap om een goede dienstverlening te kunnen geven. Dan zullen zij raad geven rekening houdend met vele factoren zoals familiale situatie, fiscale en boekhoudkundige planning, overheidsbeperkingen, billijkheid en redelijkheid naar alle partijen die betrokken zijn. Tenslotte zal hij of zij de akte mee ondertekenen waardoor zij samen mee verantwoordelijk zijn voor het resultaat en gevolgen die eruit voortvloeien.

Ons kantoor

Maak kennis met ons team

Notaris Jean-Luc Snyers

Notaris Jean-Luc Snyers

Notaris Jean-Luc Snyers, geboren te Hasselt, deed zijn studies te Namen (F.N.D.P; kand. rechten) en Leuven (K.U.Leuven, lic. rechten en notariaat). Daar behaalde hij het diploma van licentiaat in het notariaat met grote onderscheiding. Hierna werd hij wetenschappelijk medewerker aan de K.U.Leuven, deels in de afdeling burgerlijk recht en deels in de afdeling handelsrecht waar hij onderzoeks- en onderwijsopdrachten op het domein van het familiaal vermogensrecht (huwelijkscontracten, erfenissen, schenkingen, testamenten) en het vennootschappenrecht op zich nam.

In 1991 werd hij benoemd als notaris te Alken. Van 2004 tot 2007 was hij voorzitter van het Genootschap en de Kamer van notarissen van de provincie Limburg en tussen 2006 en 2010 is hij bestuurder van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat geweest.

Sinds mei 2020 is hij terug voorzitter van het Genootschap en de Kamer van notarissen van de provincie Limburg.

notarisjlsnyers@actacerta.be

Hij is minuuthouder van de akten van volgende notarissen:

Jacques SNYERS ALKEN 1978-1991
Jacques SNYERS KORTESSEM 1957-1978
Paul SNYERS KORTESSEM 1925-1957
Paul SNYERS ALKEN 1914-1925
Louis GHYSENS KORTESSEM 1896-1925
Michel VAES ALKEN 1903-1914
Alphonse MONDUS ALKEN 1899-1903
Hubert DEVUE ALKEN 1886-1899
Notaris Barbara van Hek

Notaris Barbara van Hek

Notaris Barbara van Hek is geboren te Sittard (Nederland) en heeft haar studies gedaan te Leuven (KU Leuven).
Zij behaalde haar master in het notariaat met grote onderscheiding en heeft zich daarna deeltijds verbonden als assistent aan het Centrum voor Notariaat aan de KULeuven. Zij werkte daar samen met prof. dr. Alain-Laurent Verbeke en prof. Frank Buyssens.
Haar voorkeursmaterie was estate planning en het begeleiden van families in hun vermogensplanning. Zij heeft oog voor het menselijke aspect in de vermogenstransfers tussen generaties.
Zij is sinds mei 2014 actief als notaris en werd in 2020 benoemd tot geassocieerd notaris in Alken.

notarisbvanhek@actacerta.be

Medewerkers van Acta Certa

Liesbeth Vanbrabant

Liesbeth Vanbrabant

Liesbeth is master in de rechten en het notariaat. Ze is verantwoordelijk voor volgende materies: vereffening/verdeling nalatenschappen, echtscheidingen en de aangifte van nalatenschappen.

liesbeth@actacerta.be

Lize Vranken

Lize Vranken

Lize is master in de rechten en het notariaat. Ze is hoofdverantwoordelijke voor volgende materies: vennootschappen, onroerende beslagen en verkopen na faillissement.

lize@actacerta.be

Ellen Janssens

Ellen Janssens

Ellen is master in rechten en het notariaat. Zij is hoofdverantwoordelijke voor de verkopen, kredieten en de meer complexe onroerende structuren.

ellen@actacerta.be

Sven Luyck

Sven Luyck

Sven heeft een graduaat rechtspraktijk gevolgd in Diepenbeek. Hij is medeverantwoordelijk voor de dossiers in de familiale sfeer zoals huwelijkscontracten, successieplanningen, echtscheidingen, adopties, nalatenschappen.

sven@actacerta.be

Nico Mathijs

Nico Mathijs

Nico heeft een graduaat rechtspraktijk te Hasselt gevolgd. Hij is eveneens verantwoordelijk voor de dossiers van verkopen en kredieten. Hij zorgt tevens voor de tekoopstellingen.

nico@actacerta.be

Stefanie Bervoets

Stefanie Bervoets

Stefanie is bachelor in bedrijfsmanagement, richting rechtspraktijk. Zij is verantwoordelijk voor onroerend goed dossiers, zoals verkopen, kredieten, maar ook voor complexere structuren zoals opstal- en erfpachtconstructies en leasing.

stefanie@actacerta.be

Cederic Indestege

Cederic Indestege

Hij is bachelor in de rechtspraktijk. Hij ondersteunt actief onze drie masters in het notariaat in hun taak om de dossiers mooi op tijd aan de cliënten te kunnen voorstellen.

cederic@actacerta.be

Sumeyye Bekar

Sumeyye Bekar

Sumeyye heeft een graduaat rechtspraktijk in Hasselt behaald. Zij is medeverantwoordelijk voor de takken vennootschappen en familierecht op het kantoor.

sumeyye@actacerta.be

Hilde Grauls

Hilde Grauls

Hilde heeft ook een opleiding gevolgd aan de Hogere Handelsschool te Hasselt en is verantwoordelijk voor dossiers betreffende verkopen en kredieten.

hilde@actacerta.be

Marcella Vandewijer

Marcella Vandewijer

Marcella zorgt voor de volledige boekhouding van het kantoor.

marcella@actacerta.be